EnglishFrenchGermanItalianPolishRussian

Przekąski

28 zł Tatar z siekanej polędwicy z majonezem chrzanowym, borowikami i świeżym żółtkiem na życzenie


23 zł Risotto z dynią, borowikami i serem emilgrana


24 zł Podpłomyki z czerwoną cebulą, rozbefem wołowym i rukolą

Lub w wersji wegetariańskiej z serem zagrodowym i suszonymi pomidorami


19 zł Carpaccio z pieczonych buraków z kozim serem, olejem z czarnuszki i musztardowcem


25 zł Półmisek włoskich przekąsek ( włoskie wędliny, karczochy, oliwki, pieczona cukinia, grisini)


32 zł Małże Św. Jakuba z podpłomykami, czerwoną cebulą, skorzonerą i grzybami shimeji


24 zł Sałatka z pieczonym jarmużem, marynowaną w occie balsamicznym gruszką, pomidorami i sosem z musztardy francuskiej



Zupy

10 zł Rosół z zagrodowych kurczaków z domowymi kluskami


12 zł Zupa grzybowa z koźlarzy z jałowcem i kwaśną śmietaną


12 zł Krem z dyni z mleczkiem kokosowym, trawą cytrynową i imbirem



Dania główne

39 zł Pieczona ryba podawana z kaszą kuskus, chrupiącym jarmużem, sosem śmietanowym i grzybami shimeji

Rodzaj serwowanej ryby zależny od dostępności


64 zł/ 82 zł Stek z polędwicy wołowej (200g/300g) podawany na płycie soli himalajskiej z ziemniakami truflowymi i pieczonymi warzywami


44 zł Pierś z kaczki z kopytkami z batatów, buraczkami z imbirem i sosem z mango


38 zł Polędwiczka wieprzowa w ziołowej panierce z grillowanymi warzywami , sosem pesto i frytkami z batatów


22 zł Makaron papardelle z borowikami, pietruszkąi sosem śmietanowym


42 zł Policzki wołowe w czerwonym winie z fasolką szparagową i duszoną kalarepą


32 zł Panierowany schab z pure ziemniaczanym z koperkiem i kapustą zasmażaną


29 zł Filet z piersi kurczaka z smazonymi boczniakami, sosem śmietanowym i czarnym makaronem


99 zł Polędwica chateaubriand z sosem bearneńskim podawana z zieloną fasolką, rydzami i świeżo wypiekaną bagietką z masłem czosnkowym

Wersja dla dwóch osób 115 zł


36 Pieczone żeberka wieprzowe z kapustą zasmażaną i ziemniakami gotowanymi



Desery

19 zł Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi, jadalną ziemią i sosem z wiśni i imbiru


15 zł Tarta z pieczoną dynią, twarożkiem i orzechami


14 zł Crumble z jabłkiem, jagodą, kruszonką orzechową i sosem waniliowym


19 zł Selekcja polskich serów zagrodowych z orzechami i konfiturą z winogron


13 zł Kokosowy pudding z tapioki z mango i malinami


15 zł Lody waniliowe podawane z malinami na gorąco i bitą śmietaną


15 zł Lody czekoladowe podawane z jagodami na gorąco i bitą śmietaną


15 zł Krem z białej palonej czekolady z glazurą czekoladową podawany z malinami i orzechową kruszonką







Facebook